Wat succesvolle mensen anders doen

Vanaf ongeveer mijn 20ste had ik een enorme drive om uit te vinden wat het geheim van een gelukkig leven is. Ik had namelijk geen goed benul van wat dat dan kon zijn. Ik vond het leven tot dan toe regelmatig helemaal niet leuk en leefde met een chronische knoop in mijn buik.

Het eerste boek dat ik ging lezen bij aanvang van mijn zoektocht was De Andere Weg van Scott Peck. En doordat de situaties en mensen die op je pad komen altijd matchen met waar je op gefocust bent, kwam als vanzelf na een poosje Bob Proctor op mijn pad. Hij leert mij mega belangrijke lessen.

Eén van deze lessen wil ik hier met je delen:

Wat doen succesvolle mensen anders dan andere mensen?

Daar zijn 6 belangrijke dingen voor aan te geven. Ik zal ze hieronder noemen. Een succesvol leven valt of staat met je houding. En succesvolle mensen bestuderen hun eigen houding. Ze gaan bij zichzelf na wat ze denken en wat ze doen en of dat hen dichter bij hun doel brengt. Wat weten we over de houding van succesvolle mensen?

1. Het eerste wat je moet weten is dat succesvolle mensen een duidelijk en meetbaar doel hebben gesteld. Ze weten waar ze naar toe gaan, ze hebben een duidelijk resultaat voor ogen. Dat kan een persoonlijk doel zijn of een zakelijk (geld)doel.
2. Ten tweede zijn ze een kei in het indelen van hun tijd. Dat gaat niet over time-management, want dat bestaat helemaal niet. Niemand kan time managen. Wat je wel kunt managen zijn je acties. Dus: wát doe je in de tijd die je hebt. Succesvolle mensen hebben een heldere dagindeling waarin ze eten, slapen, creëren, studeren, etc.
3. Ten derde zoeken succesvolle mensen voortdurend naar manieren om zich nog beter te voelen. En als ze zich een gelddoel hebben gesteld zullen ze steeds op zoek zijn naar nieuwe manieren waarop ze hun geld kunnen verdienen. (Mensen die veel geld verdienen, hebben altijd meerdere bronnen van inkomsten; nooit of zelfden slechts één.)
4. Ten vierde zoeken succesvolle mensen andere succesvolle mensen op. Ze begeven zich onder mensen die al bereikt hebben wat ze zelf willen bereiken. Als je omgaat met mensen die doelloos door het leven gaan, verwacht dan niet dat jij je doelen zult behalen, zegt Bob Proctor altijd.
5. Ten vijfde zijn succesvolle mensen hele goede luisteraars. En luisteren doe je niet met je oren. Horen doe je met je oren. Luisteren doe je met je emoties, met je gevoel.
6. Ten zesde verwachten succesvolle mensen dat ze succesvol zullen zijn. Simpel he? Je krijgt namelijk in dit leven wat je verwacht. Het gaat erom dat je gelóóft dat je succes zult hebben.

Succesvolle mensen creëren dus zelf het leven dat zij willen leven. Ze zijn zich ervan bewust de resultaten in hun leven worden bepaald door alles wat ze denken, voelen en doen.

Wil je meer weten? Klik dan HIER.

8 Shares

25 affirmaties ontvangen voor een succesvol leven?

Vul hieronder jouw gegevens in! Naast de 25 affirmaties (waar je ook gratis screensavers van kunt downloaden voor op je mobiel) ontvang je ook mails met tips en trics over hoe jij jouw leven kunt leven zoals JIJ dat wilt.

Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar top