Waarom ik bereid was te veranderen

Toen ik door Bob Proctor gecoacht wilde worden, vroeg hij mij: “Jeannette, are you willing to change?” (Ben je bereid om te veranderen?)

Rare vraag?
Ik vond dat in eerste instantie een vreemde vraag. Natuurlijk wilde ik veranderingen in mijn leven. Ik had een onbeschrijflijke honger naar méér en naar béter. Ik wilde vooral meer ontspannen zijn en vertrouwen op mijn eigen kunnen. Ik wilde meer plezier hebben en een eigen onderneming starten.

Een shift is een must!
Tegenwoordig begrijp ik deze vraag van Bob veel beter. Als je wilt dat er iets verandert aan de resultaten in jouw leven (je liefde, je zelfvertrouwen, je inkomen, je vriendschappen, hoe je woont, de resultaten in je bedrijf, etc.) dan moet er iets IN jou veranderen. Dan is er IN jou een shift in je persoonlijke groei nodig.

Lef hebben
Om persoonlijk te groeien heb je lef nodig. Want persoonlijk groeien trekt je uit je comfortzone. En uit je comfortzone gaan, is alles behalve comfortabel! En om dán door te zetten, moet je BEREID zijn om te veranderen. Dan gaat het om volhouden, om te volharden om je doelen te verwezenlijken.

Je moet BEREID zijn om te doen wat ervoor nodig is, om de persoon te worden die het leven kan gaan leven zoals je dat wilt. Als je doelen wilt bereiken die je nog nooit eerder hebt behaald, overtreffen deze doelen dus jouw manier van denken en doen. Op een andere manier denken en andere dingen gaan doen, voelt erg oncomfortabel in het begin. Want je gaat bewegen in een richting waar je nog nooit eerder bent geweest….

Terugtrekken of doorzetten
Ben je bereid te veranderen? Dat is dus een belangrijke vraag. De reden waarom het zo ongemakkelijk voelt als je persoonlijk gaat groeien, is omdat wie je nu bent in harmonie is met hoe je geconditioneerd bent. Je leven is zoals je denkt. Dus jouw overtuigingen bepalen je prestaties en wat je allemaal hebt.

En als het een beetje moeilijk wordt, zet je dan door of trek je je terug? Ik kan je garanderen dat de mate waarin jij persoonlijk groeit, afhangt van de moed die hebt om jezelf door dat ongemakkelijke gevoel heen te slepen en je angsten onder ogen te zien.

Degenen die zich terugtrekken komen nooit erg ver; ze doen niet veel, ze hebben niet veel, ze geven niet veel… omdat ze niet echt groeien. Je hebt echt lef nodig om te groeien en te creëren in jouw leven wat JIJ wilt.

Struggle

Is daarmee gezegd dat persoonlijk groeien altijd een struggle is? Nee hoor. Als je eenmaal in de materie gedoken bent die ik o.a. van Bob leer, wordt jouw leven er alleen maar leuker van. Je leert in control te zijn over de resultaten die je behaalt en dat voelt zo goed! Een succesvol leven is te garanderen!
Maar onthoud dus dit:
Verandering IN jezelf is in het begin ongemakkelijk, maar de verandering die je daarmee om je heen creëert is het uiteindelijk absoluut de moeite waard! En omdat je leert te vertrouwen op je kennis, gaan de sprongen in je ontwikkeling en dus in wat je voor elkaar krijgt in je leven, je steeds makkelijker af. Vergroot je kennis met dit online programma: De Machtige Mindset.

Jeannette

Foto: Alexas

6 Shares

25 affirmaties ontvangen voor een succesvol leven?

Vul hieronder jouw gegevens in! Naast de 25 affirmaties (waar je ook gratis screensavers van kunt downloaden voor op je mobiel) ontvang je ook mails met tips en trics over hoe jij jouw leven kunt leven zoals JIJ dat wilt.

Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar top