Ben je niet helemaal tevreden? Dat is helemaal niet erg!

Mijn eigen coach zei: “Jeannette, zolang je ontevreden blijft, weet je dat je groeit.”

En ik snap dit inmiddels heel goed. Ik ben namelijk altijd op zoek naar meer. Hoe kan het nóg leuker? Hoe kan het nóg mooier? Hoe kan het nóg beter? Dat kan met materiële zaken te maken hebben, maar veel vaker gaat het bij mij over mijn persoonlijke ontwikkeling.

Continue honger

Zolang ik mij kan herinneren, heb ik een continue honger naar ontwikkeling en groei van mijn persoon. Ook toen ik nog niets wist, laat staan iets snapte, van hoe gedachten je leven altijd beïnvloeden, was ik al met mijn ontwikkeling bezig.
Ik heb wel eens naar mijn hoofd geslingerd gekregen dat ik eens tevreden moest zijn met wat ik had. Dat lukt mij dus niet. En ik weet dat iemand dat zegt vanuit een oordeel, vanuit een bepaalde kijk op het leven. Ik heb me daardoor ook wel laten afremmen. Je gaat je dan toch conformeren aan de massa. Maar dat voegde voor mij niet. Ik wilde méér snappen, méér studeren, méér ontwikkelen en mijn bewustzijn vergroten.

Ontevreden zijn is niet erg

Van mijn eigen coach leerde ik dus dat het helemaal niet erg is om nooit helemaal tevreden te zijn. Wat een opluchting! En weet je waarom het niet erg is? Omdat niet tevreden zijn niets met ondankbaarheid te maken heeft. Ik ben super super dankbaar voor alles wat ik nu al wel heb en voor alles wat ik nu al wel kan en voor alles wat ik nu wel allemaal al doe. En juist vanuit die dankbaarheid kan ik groeien.

Een zalige vicieuze cirkel

Dankbaar zijn vergroot namelijk je gevoel van geluk. Vanuit dat geluksgevoel is het heel erg easy om weer verder te groeien. Op die manier zit ik dus in een zalige vicieuze cirkel, waar ik heel graag in verblijf. Wel een cirkel die steeds groter wordt natuurlijk 😊.

Photo by Kaboompics

0 Shares

25 affirmaties ontvangen voor een succesvol leven?

Vul hieronder jouw gegevens in! Naast de 25 affirmaties (waar je ook gratis screensavers van kunt downloaden voor op je mobiel) ontvang je ook mails met tips en trics over hoe jij jouw leven kunt leven zoals JIJ dat wilt.

Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar top